Erhvervsassistent inden for turisme kultur og fritid

Erhvervsassistent indenfor turisme, kultur og fritid

På turisme, kultur og fritid får du en masse praktiske forudsætninger for at deltage i den daglige drift af for eksempel:

  • – Svømmehaller og badeanlæg
  • – Kulturhuse
  • – Cafeer
  • – Lokale turistattraktioner

Det er arbejdspladser, hvor du møder gæster, der kommer for at nyde et måltid, slappe af eller blive underholdt. Du lærer derfor at kommunikere med forskellige slags mennesker og yde service over for kunder i fx billetsalg eller cafe.

Du lærer om hygiejne og rengøring, så du ved, hvad der skal til for at renholde omklædningsrum, bassiner, og sauna i en svømmehal og tilse hallens wellness- og fitnessområder. Eller rengøre borde og køkken i en cafe. Det indebærer også viden om kemikalier og arbejdsmiljø.

Som medarbejder i et kulturhus eller en cafe skal du vænne dig til at have mange bolde i luften.  Du får værktøjer, du kan bruge til at planlægge en opgave, hvis du fx skal arrangere koncerter, vise film eller tilrettelægge rundvisninger.

Din viden om kommunikation kan du også bruge, når du samarbejder med kolleger om en større opgave. Du kan desuden lære, hvordan biografens bookingprogram fungerer, og du får en introduktion til redskaber og maskiner, du betjener, når du fx gør rent eller arbejder i cafeområdet.

Endelig får du kendskab til turistattraktioner på Vestegnen.

 

Erhvervstræning

Under uddannelsen kommer du i erhvervstræning i virksomheder, hvor du får lov til at prøve kræfter med det du lærer i praksis. Vi hjælper og støtter dig selvfølgelig undervejs og finder en erhvervstræningsplads til dig. Din erhvervstræning foregår i lokale virksomheder inden for turisme, kultur og fritid.

 

Fag, certifikater og andre aktiviteter

Du får undervisning i dansk og it, som du har mulighed for at afslutte på D-niveau. Desuden lærer du om emner som konflikthåndtering og psykologi, og du kan tage kursus i førstehjælp, brandbekæmpelse, idræt og ergonomi. Undervejs i forløbet kommer du på virksomhedsbesøg og ekskursioner, og du deltager i foredrag, som gæstelærere og specialister kan holde på skolen.

 

Job

Som færdig erhvervsassistent kan du søge job på cafeer, i svømmehaller og badeanstalter samt i kulturhuse og ved turistattraktioner.

Du får også kompetencerne til at starte på en erhvervsuddannelse.

Uddannelsen udbydes af Produktionshøjskolen i Brøndby.

 

Om Produktionshøjskolen i Brøndby

Produktionshøjskolen i Brøndby udbyder både Kombineret Ungdomsuddannelse inden for turisme, kultur og fritid og har også flere produktionsskole linjer inden for blandt andet musik og drama, krop, stil og mode og meget andet.